ÅSIKT

Dåliga förlorare

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är lite skämmigt att socialdemokraterna är sådana dåliga förlorare. Nog för att fallet för den socialdemokratiska regeringen blev stort och hårt, men någon självkritik bör partiledningen i alla fall ha. Men icke. Göran Persson förmådde sig inte gratulera Reinfeldt till segern på valnatten. Valförlusten begriper partiledningen överhuvudtaget inte. När inte media pekas ut som de stora bovarna då är det hoppet som styr tankegångarna. Bara vi haft en vecka till så hade vi nog vunnit, konstaterade Göran Persson redan på valnatten.

Till Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt där politikerna får betygsätta media kom inte Persson och ingen annan socialdemokrat heller. Häromdagen sa Persson till TT att han trodde att alliansen inte skulle klara av att regera mandatperioden ut.

Surt, sa räven om rönnbären. Tyvärr förstärker han bilden av sig själv som pamp. Alla andra har fel men Göran Persson har rätt. Kom ner på jorden, Persson, och ta valförlusten som en man. Läs gärna ”Mamma Mu” får ett sår”. Där får vi av en ko förklaringen till vår ”mänskliga förmåga” att förstora traumatiska händelser.

Lotta Gröning