ÅSIKT

Lyckan är kort

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det finns inget som är så roligt som att vinna ett val. Men lyckan är kort, sedan blir det mest elände och brustna förväntningar. Fråga Göran Persson, han vet.

Göran Hägglund ler numera på alla bilder och det ryktas om att Lars Leijonborg vill bli finansminister. Det är med andra ord optimistiska förlorare som gör sig gällande. Det gick inte så bra för dessa partier i valrörelsen,

Jag undrar vad Göran Hägglund drömmer om när han går leende förbi fotograferna. Något tungt förstås. Energiminister kanske? Då kan han inte bestämma någonting nytt om kärnkraften och underhålla oss med små underfundiga kommentarer. Det var han bäst på i valrörelsen.

För egen del tycker jag att det skulle var besvärligt om Göran Hägglund blev familjeminister. Jag ser honom hellre som landsbygdsminister, men den posten förmodar jag centerpartiet slåss med näbbar och klor för.

Lars Leijonborg då, kan han överhuvudtaget sitta kvar? Han har blivit folkpartiets ansikte i spionskandalen. Mannen som förväntas veta allt, men som inget visste. Är det en bra nisch som minister?

En sak är säker: det blir spännande att se den nya regeringen.

Lotta Gröning