ÅSIKT

Jämtin är petad av järngänget

1 av 2
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag begriper när jag läser TT:s telegram att Carin Jämtin är utsatt för påtryckningar. Det är okej, säger Bosse Ringholm (ordförande i Stockholms arbetarekommun), att Carin Jämtin har dubbla jobb en tid. Detsamma säger Britt Bohlin, s-gruppledare i riksdagen.

Självklart ska Carin Jämtin inte ha dubbla jobb. Men det behöver inte innebära att hon måste avstå sin plats i riksdagen. Hon kan ta tjänstledigt och överlåta den till en vikarie så länge.

Varför säga upp en riksdagsplats när man som Carin Jämtin är aktuell som partiledarkandidat? Det finns två svar på den frågan: 1. Hon vill inte bli partiledare. 2. Hon är bortmanövrerad.

Jag tror på det senare. Hon är ”het” som partiledarkandidat och det gillar inte det gamla järngänget som själva otåligt väntar på sin tur. Man snackar ofta om att Carin Jämtin är för ung trots att hon är lika gammal som Pär Nuder. Eller att hon är för oerfaren, trots att hon har en gedigen politisk bakgrund. Vad hon däremot inte har är en plats i det ryggkliande skuggkabinettet. Därför fick hon en så fin spark uppåt!

Lotta Gröning