ÅSIKT

Leijonkungen såg ingenting

1 av 2
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Folkpartiet har offentliggjort sin egen utredning av spionaget på socialdemokraternas interna nätverk SAPnet. En slutsats är glasklar - Lars Lejonborg är oskyldig. Är det någon som är förvånad?

Tänk om utredningen kommit fram till det motsatta – då hade Sverige fått en gapande journalistkår.

Men lite förvånad är jag dock. Det var ändå Lars Leijonborgs närmaste och viktigaste medarbetare som var inblandade i denna skämmiga affär. Partisekreteraren Johan Jakobsson fick avgå. Pressekreteraren Niki Westerberg tog time out och vad jag vet är hon fortfarande borta. Per Jodenius pekas ut som ärkeboven internt som externt. Det är fiffigt. I alla fula affärer är det bra att ha en riktig buse ungefär som Sheriffen av Nottingham i Robin Hood.

Leijonkungen själv har inget vetat, inget misstänkt inte ens när pressekreteraren inledde kampanjen mot den socialdemokratiska offensiven för bättre äldrevård. Lite märkligt kan jag tycka.

I andra viktiga organisationer brukar det heta att man aldrig ska prata med arschelet när man kan prata med huvudet. Underförstått att det bara finns en som bestämmer. I folkpartiets tycks det vara tvärtom.

Lotta Gröning