ÅSIKT

Det behövs politik som ger människor hopp

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag har hittat Göran Persson eller åtminstone Anitra Steen. De har fixat sig en lägenhet förstår jag. Kontakter är ju viktigt. Men jag saknar Göran Persson av andra orsaker än politiska affärer. Han är ju fortfarande partiledare och som sådan ser vi inte skymten av honom. Vad gör han eftersom han inte alls hörs i den politiska debatten?

Risken finns att han deltar i det interna maktspelet om vem ska ska efterträda honom. Göran Persson ska inte lägga sig i partiledarvalet. Det blir aldrig bra när starka ledare utser sina efterträdare. Det vore bättre om han engagerade sig i partiets framtid.

Sociaidemokratin är sannerligen i utförsbacke just nu. Är inte botten nådd när partiet förlorade valet på arbetslösheten och att moderaterna lyckades ta över arbetslinjen – att människor ska ha arbete och inte bidrag.

Nej, det räcker inte med att vilja vinna valet nästa gång. Det behövs strategier för framtiden, en politik som ger människor hopp, istället för hopplöshet. Göran Person borde ta den debatten!

Lotta Gröning