ÅSIKT

100 dagar i ilfart

1 av 2
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Alliansen har suttit drygt 100 dagar vid makten. Det har varit jobbigt, det händer saker hela tiden. Vi medborgare hinner inte med. Vi är ju vana vid socialdemokraternas långa regeringsinnehav där allt gick sin gilla lunk och just ingenting oförväntat hände. Knappt något förväntat heller för den delen.

Jag måste säga att jag jublade över att alliansen tar tag i de hemlösas situation. Äntligen, det är något som socialdemokraterna borde ha gjort för tio år sedan.

Men allt som händer är inte positivt. Folk blir ofta väldigt upprörda över de olika utspelen. Med a-kasseupproret blev det nerv i politiken igen – både till vänster och höger. Säljer alliansen ut Vattenfall då gör jag revolution! Där går den yttersta gränsen för mitt tålamod. Men det är illa nog att statliga vinstgivande bolag säljs ut för en spottstyver till privata intressen. Vin & Sprit och Vasakronon. För att inte tala om lågprisbanken SBAB som varit en viktig kugge för att pressa räntorna.

Apropå utspel: Några kristdemokrater krävde i DN att abortturismen ska stoppas. Jag bävar inför fortsättningen. Abortturism – vilket förskräckligt ord, men kristdemokraterna gillar säkert uttrycket.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM