ÅSIKT

Om ett år – då är vi nog intressanta igen

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Rösta rätt så får du en klocka! Det är nytt år och jag tänker på den politiska retoriken. Väljarna har blivit kunder som ska köpas inför varje val. Under valåret blir vi överösta av lockande reformer. Rösta på oss är budskapet . Det är väl bara en tidsfråga innan partierna erbjuder oss en käck resebag eller fin klocka om vi poströstar i tid.

Men det är några år mellan valen då vi väljare är helt ointressanta. Det gångna året är ett lysande exempel på detta. Alliansen som vann valet har bråttom att genomföra reformer som folk är missnöjda med. Allt i hopp om att vi ska hinna glömma eländet till nästa val. Oppositionen å sin sida är för det första oerhört dåliga förlorare och lägger ner hela sin kraft på att råskälla på regeringen. De skäller så mycket att de förmodligen inte ens upptäckt att de inte har någon egen politik att gå till val på.

Det är också väldigt tydligt att när de högsta politiska företrädarna skriver en debattartikel eller deltar i tv-debatter så talar de bara för varandra och till varandra.

Vi väljare får hitta på något annat under tiden. För den ideologiska partiträtan har vi hört förr. Orden de spottar fram är helt tomma. Men håll ut, nästa år vid den här tiden måste de börja tänka på valet. Då vänds säkert politikernas blickar mot oss väljare igen.

Tror ni inte?

Lotta Gröning