ÅSIKT

Jag är lite svag för Obama...

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

George Bush ska sluta och USA ska välja ny president. Vi bryr oss förstås! Det är ett mäktigt land och det är alltid med viss bävan jag följer presidentvalskampanjerna. Republikanerna i år är alla överlag väldigt aggressiva, positivt inställda till hårda tag och mera krig. Det är inget som jag drömmer om.

Jag vill ha en demokrat i år. Jag unnar Hillary Clinton att vinna. Det skulle vara roligt med en kvinna på posten och dessutom är hon skicklig.

Men kanske faller hon på att hon påminner för mycket om en svunnen tid. Maken Bill Clintons år vid makten var minst sagt turbulenta, åtminstone privat. Stackars Hillary framställdes som den uthängda men känslokalla, hårda kvinnan som styrde i bakgrunden. Bill kan bli en bromskloss för henne.

Jag ska erkänna att jag är lite svag för Barack Obama också. Han är som folk är mest. Han är en ung svart skilsmässounge från Hawaii som just nu är oerhört het i kampanjen.

Hans åsikter skiljer sig inte så mycket från Hillarys och om någon av dem vinner skrivs en ny epok i den amerikanska historien.

Lotta Gröning