ÅSIKT

Socialdemokrater behöver få färg

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är bekymmersamt för socialdemokratin. Partiets framtoning är knappast lockande och jag undrar om det finns någon mer än Mona Sahlin själv som säger sig älska partiet? Det är trötta och snudd på bittra politiker som framträder numera. Valnederlaget tog dem hårt och så fort det ges tillfälle sitter de och muttrar om katastrof och orättvisor och elände. Anmärkningsvärt nog finns inte en enda idé om hur det socialdemokratiska alternativet ser ut. Den politiken presenteras om ett år ungefär. Till dess ska vi nöja oss med klämkäcka Monas ståuppskämt. Mona Sahlin har visserligen lovat att rättvisan ska återställas, men vi är många som undrar vad det innebär.

Först ut?

Snackisen för dagen är att hon ska byta ut Pär Nuder mot Thomas Östros. Det känns knappast himlastormande, även om jag förstår att hon vill bryta med Persson-eran. Det fler än Nuder som borde göra något annat.

Hela partistyrelsen är ju Perssons gamla gäng. De stod bakom honom som en man och när han föll gav de honom hela skulden för partiets misslyckande. Då hade ingen annan något ansvar.

Om Mona Sahlin är klok rekryterar hon nya mer entusiasmerande, färgstarka och initiativrika politiker som kan locka väljarna och göra socialdemokratin intressant igen som ett parti för framtiden.

Lotta Gröning