ÅSIKT

Stockholmsmedier struntar i Göteborg

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är krig i Göteborg. Kriminella ligor slåss mot polisen. ”Vi ger oss aldrig”, sa en av ledarna i en intervju med Janne Josefsson nyligen. Dessa gangstrar flyttar ständigt fram sina positioner. De skjuter ner varandra på krogen, de attackerar polisen i deras högkvarter. Häromnatten var det så allvarligt att de hindrade polisen att komma in

i polishuset och sköta sitt arbete.

Alla ingredienser från krigsområden finns där, blodiga uppgörelser på gatan, bombattrapper, evakuerade hus, bilar som brinner och framför allt en poliskår som hela tiden är steget efter en stark och farlig organiserad brottslighet.

Men det är ju bara Göteborg! De Stockholmscentrerade medieföretagen tar det coolt. Kriget i Göteborg kommer som andra, tredje eller fjärde nyhet.

Hade detta hänt i Stockholm däremot hade tv sänt direkt hela dagen. Tidningarna hade gjort extra upplagor och radion varnat allmänheten. Debattprogrammen hade varit fulla av tyckare som funderat över om ganstervärlden på allvar tagit över Sverige. Om vi blivit som USA och andra länder där klassklyftor och utanförskap slår sönder samhället.

Men i går toppade Aktuellt med att det var krig i den moderata riksdagsgruppen om sjukförsäkringar. De är bra mycket viktigare än terrorn i Göteborg. Eller hur?

Lotta Gröning