ÅSIKT

Jag tvivlar på att Nuder intar ”gubbhyllan”

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Livet är fullt av överraskningar sa Pär Nuder när det stod klart att han blev kickad från posten som ekonomisk talesman. Kanske var det ändå inte så överraskande – Pär Nuder var Göran Perssons närmaste man och stod vid hans sida tills han klev av från partiledarposten. Tv filmade dem när valförlusten var ett faktum när de stod i ett hörn på Norra latin och snackade. Kanske var det då Persson beslutade sig för att gå. Mona gillar inte Göran och Göran gillar inte Mona och självklart vill Mona Sahlin göra sig av med den perssonska eran.

Omtvistad partiledare.

Jag har tänkt mycket på Pär Nuder. Han har gjort en lysande karriär men samtidigt har han haft det tufft. Han blev aldrig folklig, tvärtom fick han utstå mycket spott och spe. Många inom rörelsen stämplade honom som högervriden och känslokall. En gång orsakade han folkstorm och det var när han kallade fyrtiotalisterna för ett vandrande köttberg. Då bröt kalabaliken ut.

Nu ska Pär Nuder som han säger ”sätta sig på gubbhyllan”. Men jag tvivlar. Mona Sahlins sågning av Pär Nuder väcker ilska bland en del i rörelsen. Mona Sahlins stöd är inte heller helhjärtat, hon var omtvistad innan hon valdes. Jag kan inte låta bli att undra hur det ska gå för socialdemokratin? Ingen enighet om de folkvalda och ingen enighet om politiken.

Lotta Gröning