ÅSIKT

Avgick du för det här, Göran Persson?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Förre LRF-basen Bo Dockered är sur! Han har fått kicken som ordförande i det statliga skogsbolaget Sveaskog. ”Det här har inte gått rätt till”, brummar en sur Dockered och hävdar att skälet bara är att regeringen ville fixa ett jobb åt hans efterträdare. Dockereds efterträdare är ingen mindre än Göran Persson.

Vad kan väl vara fiffigare för en borgerlig regering än att sätta Göran Persson som boss över den statliga skogen. Dels får de en hållhake på honom, dels är näringen med sina kalhyggen och virkespriser knappast en politisk krutdurk. Det gör ingenting om Persson talar om gallring, nyplanteringar och stormskador.

Skog och biffkor är Perssons nya nisch, men jag undrar om det var detta som han tänkte på när han avgick som partiledare och statsminister. Hade han inte väntat sig ett lite finare och tyngre uppdrag? Någon internationellt toppjobb kanske? Vi kan bara jämföra med Margot Wallström eller Björn Rosengren somglassar runt i världsetablissemanget.

Men Göran Persson fick åka hem till gården och vandrade in i skuggan. Om uppdraget som ordförande för Sveaskog säger Göran Persson att han är jättenöjd.

Lotta Gröning