ÅSIKT

Idétorka – och idéer som torkat in

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Herre Gud, det är kris bland de etablerade partierna! Idétorkan är total, men har den nått sin kulmen? Socialdemokraterna sitter och väntar på sina rådslagsgrupper, moderaterna på sitt samråd och nu tillsätter centerpartiet processgrupper. Alla ska få tycka till – du och jag och Olof Johansson. Våra politiska visioner är genomförda säger Maud Olofsson och nu är det tomt på idéhyllan. Kors måste jag utbrista, fanns där bara sämre kollektivavtal och hushållsnära tjänster?

Kristdemokraterna däremot har drabbats av en annan typ av idétorka. Idéerna är så ingrodda att de har problem med att anpassa dem till dagens verklighet som styrs av mångfald. För att slippa fatta beslut förhalar de frågor och kräver folkomröstningar. Just nu håller de på att gira sig ut ur riksdagen.

Vänsterpartiet gör en stor drive och lovar alla väljare att de ska bli gladare! Men bedyrar samtidigt att man inte ska ändra några ideologiska grundbultar. Då finns bara en väg, nämligen att bli mer aktivist än parlamentariker. Det vill Lars Ohly.

Vi stackars väljare då, vad händer med oss? Tänk om vi fick politiker som satte folkets väl i första hand. Vilken omtumlande upplevelse det skulle bli!

Lotta Gröning