ÅSIKT

Titta upp i stället för ner i marken

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det händer något med folk när de blir landshövdingar. De tappar lite av sin personlighet. Västerbottens nytillträdda landshövding Chris Heister är Stockholmspolitikern som var landstingsråd och stred för moderata kärnfrågor.

Hon var med när moderaterna i Stockholm annonserade mot Robin Hoodskatten och protesterade mot att Stockholmskommuner skulle bidra till Norrland. Inga fler badhus på stockholmarnas bekostnad var parollen.

Men idag är det andra toner från Chris Heister. Långt från Stockholm och fjärran från entreprenörsanda gör hon nu tillsammans med kollegan i Norrbotten, Per-Ola Eriksson, ett utspel om skogen, malmen och vattnet.

Vi kan leverera råvarorna till EU utbrister de och vill ha mycket pengar till vägar och järnvägar.

Ack ja, så det kan bli. Jag tror dock att både Västerbotten och Norrbotten skulle må bra av småföretagare i tjänstesektorn. Det är där jobben finns som kan försörja folk!

Så mitt tips till landshövdingarna är: Titta inte så förskräckligt mycket i backen och fundera över vad som ligger under jord.

Titta upp mot ljuset, se möjligheterna och låt människorna använda sina hjärnor istället för att få belastningsskador av någon gruvtruck.

Lotta Gröning