ÅSIKT

Kampen mellan gott och ont

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ju mer jag tänkt på saken har jag blivit alltmer övertygad om att en trollkarlshatt vore något för riksdagen och dess ledamöter. Det var Björn Elmbrant som gav mig idén när han i en ledare i Dagens Arena påpekar att det finns skillnader mellan en borgerlig och en socialdemokratisk politik.

Den viktigaste skillnaden enligt honom är att socialdemokraterna tror på människan, medan de borgerliga vill piska in folk i låglönejobb. Alltså handlar politiken om de onda och de goda krafterna.

Så är det på Harry Potters internatskola också. På Hogwarts är det trollkarlshatten som avgör vilket gäng man hör hemma hos.

Eftersom det är så svårt att se skillnaderna i politiken så skulle det bli en stor hjälp för vanligt folk om vi lätt kan se vilka politiker som är onda eller goda, kanske också för riksdagsledamöterna själva.

Vi kan få problem med vissa centerpartister som ibland tycker som socialdemokraterna och ibland som moderaterna. Men det är svinn vi får ta. Huvudsaken är att vi vet att socialdemokraterna är snälla medan moderaterna är elaka.

Sedan beror det på personligheten hur framgången ska nås. Kampen mellan det onda och goda är både dramatisk och exploderande. Äntligen får vi facit över vad som är rätt och fel. Politiken kan onekligen bli mer spännande. Det är häftigt!

Lotta Gröning