ÅSIKT

Försvaret ställer hinder

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Nu har Anders Borg blivit försvarsminister igen! Vart tog Sten Tolgfors vägen? När det hettar till i försvarspolitiken träder Anders Borg fram, det vet inte minst förre försvarsministern Mikael Odenberg som fick gå på grund av Borg.

Nu blåser det hård kuling igen. Inom moderaterna håller många på att tappa andan. Pressen på försvaret om nedskärningar har bara blivit för mycket, tycker arga moderater. Nu får de hjälp av förgrymmade centerpartister som inte heller vill pressa fram besparingsbeslutet så snabbt.

Men Anders Borg vidhåller att ekonomin är viktigast och därmed har Sten Tolgfors en mäktig person att hålla i hand. Tur är väl det för den gamle vapenvägraren som har haft svårt att bli riktigt accepterad. Men grabbarna har problem även om de har varandra. Sverige ska ha ett starkt försvar säger Anders Borg. Vi ska kunna skydda Sverige slår han fast. Men det är mest tomt prat. Försvarsnedskärningarna görs utifrån det faktum att Sverige inte behöver skyddas. Alla är ense om att vi inte längre har något hot. Det är bara försvarsivrarna som fortfarande hoppas på Ryssland.

Ärligt talat, vem hade trott att det var med försvarspolitiken moderaterna skulle få problem?

FAKTA

Nästa år kan förtidspensionärer arbeta utan att förtidspensionen dras in.

Jag tycker det är jobbigt med alla dessa självmordsbenägna björnar.

Lotta Gröning