ÅSIKT

En bön för Zlatan och de andra

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag har ett speciellt förhållande till Gud. Jag går nästan aldrig i kyrkan, jag ber i princip aldrig och om jag skulle göra det någon gång handlar det inte om materiella ting eller personliga framgångar.

Jag är helt övertygad om att vi måste fixa vår egen tillvaro utan hjälp från högre makter. Men jag kan tänka mig vissa undantag. Kyrkan har ju blivit mer modern och många präster lever och verkar med den bygd de har sitt andliga uppdrag i.

De engagerar sig och visar sin församling att de verkligen på sitt sätt försöker bidra till utvecklingen. Vi har läst om präster som ber en bön för att det bli snö till vasaloppet, om präster som ber om regn för skörden. Särskilt minns jag en präst i Göteborgstrakten som bad för att det fotbollslag han höll på skulle vinna.

Nu har jag förstått att ärkebiskopen också bryr sig om fotboll. Därför har jag en liten stilla undran; Skulle inte ärkebiskopen kunna tänka sig att be en bön för landslaget i EM? Jag tror de behöver det. Lite extra kraft från ovan skulle sitta fint.

De flesta bedömarna tror att de ryker redan i första kvalgruppen. Det vore himla tråkigt. Särskilt med den fina inledningen där vi slog Grekland med 2-0.

Anders Wejryd, grabbarna i landslaget behöver säkert lite extra kraft, så be en liten bön för Zlatan och de andra kämparna!

Lotta Gröning