ÅSIKT

Pensionärerna gör inte vågen, Göran

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Lovisa, 5 år, med 20 kronor i veckan, skulle jubla över 200 kronor mer i månaden. I den bemärkelsen har socialminister Göran Hägglund rätt när han säger att 200 kronor mer i månaden är mycket pengar för den med liten ekonomi.

Men nu menade inte Göran Hägglund femåringar utan pensionärer. Har man 7 000 kronor i månaden före skatt lär 200 kronor inte göra någon större skillnad.

Trots det hävdar Göran Hägglund att det är en storsatsning på de fattigaste pensionärerna. De allra flesta pensionärerna får bara 68 kronor mer i månaden. Det är lätt att förstå att landets pensionärer inte gör vågen efter regeringen nya ”storsatsning”.

Utspelet från regeringen bör snarast ses som en desperat handling. Sossarna lovar allt från högre pensioner till vuxenutbildning och nu gäller det för en trängd allians att mota FI i grind. Allt som Mona Sahlin har lovat ska nu alliansen också genomföra. Pensionärer är en nyckelgrupp som haft en tendens att gilla socialdemokratiska regeringar.

Göran Hägglund underskattar landets pensionärer när han försvarar sin storsatsning.

Vi pratar om människor som byggt landet, betalat sin skatt och bidragit till tillväxten.

När de ska ha tillbaka sina intjänade pengar säger socialministern, du har gjort ett bra jobb, här har du 68 kronor till!

Lota Gröning