ÅSIKT

Inte konstigt att jag börjar bli less

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är bara att sucka tungt! Valrörelsen kommer att bli ett helvete. Alla partier utom möjligtvis vänsterpartiet trängs i mitten.

Förslagen som nu droppas från socialdemokraterna och alliansen är i princip lika. Sossarna satsade stort på vuxenutbildning och nu gör alliansen också det. Alliansen ville att förtidspensionärer ska få chans att arbeta och det vill också sossarna. Men arbetarpartiet utökar sina krav till att gälla också sjukskrivna.

Båda regeringsalternativen är dessutom överens om att folk fuskar för mycket och att skolan är för slapp och att pensionärerna ska ha mindre skatt. De som skiljer dem åt är möjligtvis ersättningsnivån i a-kassan.

Valrörelsen lär väl precis som förra gången komma att handla om bidrag eller inte och om procentsatser. Vilket parti som vill bidra mest.

Det är inte konstigt att jag börjar bli less på politik. Det är heller inte konstigt om Sverigedemokraterna går fram. Regeringsalternativen är ju överens där också.

De ska inte prata eller samverka med Sverigedemokraterna. När det gäller integrationspolitiken tycker de rätt lika sossarna och moderaterna.

Jag önskar mig nya partier, men helst inga främlingsfientliga!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM