ÅSIKT

Girigheten vill sko sig på de fattiga

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Nu har girigheten och dumheten visat sitt ansikte! Det är gallerian Wachtmeister i Karlskrona. Köpcentrets chef Kajsa Gabrielsson tänkte slänga ut Frälsningsarmén och andra ideella organisationer som samlar in pengar till nödställda.

"Vi bedriver handel, inte ideell verksamhet", sa Kajsa Gabrielsson, centrumledare för gallerian till Blekinge Läns Tidning. Vill Frälsningsarmén ändå stå där får de betala 1500 kronor om dagen.

Heder åt Frälsis.

Det var inget skämt! Kajsa Gabrielsson är på riktigt och köpcentret också. Men hon ändrade sig sedan, kritiken blev för massiv och dumheten för tydlig. Samhällets ideal och moral sjunker.

Det började med att politikerna inte orkade ta ansvar för välfärdssamhällets fattiga och intog en attityd som om de inte fanns. Då tog frivilligorganisationerna över. Många har sina liv att tacka frälsis för.

Kyrkan, Statsmissionen och andra frivilligorganisationer gör ett enormt arbete för att lindra fattigdomen i Sverige och i världen. Det är många människors enda utväg. Men tänkte alltså girigheten sko sig på fattigdomen.

Jag har bara ett ord. FY FAN. Kajsa Gabrielsson och gallerian Wachtmeister borde ge de ideella organisationerna 1500 kronor om dagen för att de står där och kämpar för medmänsklighet.

Ska det vara så här – i Sverige?

Vill du berätta din historia?

Mejla oss: d[email protected]

Lotta Gröning