ÅSIKT

Varför gnäller de moderata väljarna?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I går var det finansminister Anders Borgs dag! Han promenerade med sin budget vilken som vanligt innehöll skattesänkningar, miljarder kronor i skattesänkningar!

I den bemärkelsen är det svårt att förstå varför moderater klagar över att de inte känner igen sitt eget parti. Förre moderate partiledaren Bo Lundgren satte hela sin trovärdighet på skattesänkningar, det var det enda han pratade om och han gjorde dessutom ett katastrofval som dessutom ledde till att han kickades som partiledare.

Nu har han fått en efterträdare som varit smartare. Vi är det nya arbetarpartiet sa Fredrik Reinfeldt och vann valet och sänker skatter som aldrig förr. Men man blir aldrig herre i sitt eget hus! De borgerliga väljarna är missnöjda. De vill ha mer av moderatpolitik och mindre ”sossesnack”. Men deras problem är att de ser inte vad de har. Att Reinfeldt tar strid för kollektivavtalet är bara en ”skitfråga” i jämförelse med den omvälvning av samhället som nu sker.

Jag kan väl inte vara den enda som känner igen den moderata politiken? Jag undrar verkligen vad moderata väljare gnäller över.

Moderater, mejla oss och berätta vad ni tycker om den förda politiken; [email protected]

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM