ÅSIKT

Obama för hård – mot sina döttrar

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det har varit mycket Barack Obama och USA:s presidentval en period. Många har förundrats över medias oerhörda intresse men också över att bokstavligen ”alla” tycks vara överväldigade inför denna man. Detta trots att få egentligen vet vad han kommer att föra för politik. Barack Obama har helt enkelt fått kultstatus. Lite fånigt är det!

Det är svårt att förneka att Barack Obama är intressant. Nu såg jag att han på sin hemsida kritiserar Danmark för att dåligt ha hanterat flyktingar från Irak. Självklart är han också kritisk mot USA. Det är förstås lätt att jubla åt sådana utspel.

Men det finns en sida hos Barack Obama som jag alltid har tyckt varit för hård. Det handlar om barnuppfostran och reglerna för döttrarna Malia och Sasha. De får lite födelsedagspresenter och inga julklappar. Hemma får de inte gnälla, bråka eller retas. Ljuset ska vara släckt klockan halv nio på kvällen. Sköter de sig får de en dollar i veckan i veckopeng.

Hårt tycker jag. Var ska ett barn få ut sin ilska om inte hemma? Flickorna som fått bidra till att framställa både Michelle och Obama som fantastiska föräldrar och aktivt bidragit till kampanjen måste väl få lite kredit för sitt arbete. Nu ska de visserligen få en hundvalp, men barn måste också få känna sig delaktiga i familjens framgångar och lite frihet mår ungar bra av.

Lotta Gröning