ÅSIKT

Sluta sucka – ge oss raka besked

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I USA är nu räntan sänkt till noll! Alla länder darrar under den ekonomiska krisen. Enorma statliga krispaket presenteras där de ekonomiska insatserna är så höga att vi inte ens begriper hur mycket pengar det rör sig om.

I Sverige säger arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att nästa år blir ett skitår och finansminister Anders Borg talar i fina retoriska ordalag om hur vi ska spara i ladorna inför en riktig vargavinter. Att det är kris det begriper vi, men hur omfattande den är det begriper vi inte. Åtminstone inte jag!

Jag skulle önska att någon talade klarspråk. Vad är det som väntar oss förutom en omfattande arbetslöshet och företagskonkurser och ekonomisk bankrutt för finansmarknaden? Vad är det som mer kan hända?

Anders Borg samlar i sina lador för att ha pengar till nästa chockvåg. Vad är det för chockvåg? Jag vill veta vad som pågår och vad det är ansvariga politiker befarar.

Ekonomer som tidigare uppenbarligen varken kunde räkna eller ens förutspå krisen sitter nu med pannan i djupa veck och ser lidande ut.

Jag är innerligt trött på dessa kryptiska formuleringar och dessa evigt djupa suckar. Jag vill ha raka besked och framför allt en idé om hur krisen ska bekämpas. Denna lapptäckspolitik som bara dämpar de värsta smällarna leder inte bort från eländet utan fördröjer det kanske i stället.

Jag vill ha besked NU!

FAKTA

Flera elbolag får betala till-

baka pengar till sina kunder eftersom de tagit ut för höga avgifter.

Det är ett otroligt tjat om att vi ska övergå till euron.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM