ÅSIKT

Vad säger jag om Tomten?

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag har en femåring! Hon tror fortfarande på tomten och detta trots att hon vet att många barn inte gör det och säger till henne att tomten inte finns. Men så länge hon kan minnas kommer vår tomte gåendes från skogen med ljuslykta och skägg. Barnet står och väntar på honom och öppnar dörren och skriker välkommen när hon äntligen får syn på honom.

Tror du på Tomten frågade hon mig häromdagen. Jag sa att jag önskade att tomten fanns och att jag nog trodde att det bodde småtomtar där i trollskogen under mossan och granarna. Det ser ju som små hus där under stubbarna.

Lovisa höll med och berättade att hon skrivit en önskelista till Tomten. Hon skriver skrivstil på låtsas och listan var lång. Vad önskar du dig frågade jag. Det berättar jag inte sa barnet, det får bara Tomten veta och du får se på julafton vad jag önskat mig.

Jag försökte med att det är ju bra om också jag vet vad du vill ha, Tomten köper ju inte alla paket. Men jag fick nobben!

Frågan är vad jag gör nu?

1. Talar jag om att Tomten inte finns?

2. Mutar jag barnet med en fin present om hon lovar att berätta vad hon önskar sig?

3. Eller ska jag chansa och ge henne de julklappar jag tror hon vill ha och hoppas att jag prickat något paket rätt som hon önskat sig från Tomten?

Livet är inte enkelt för en småbarnsförälder!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM