ÅSIKT

Varghatet är utom all måtta och sans

Hemskt att miljöministern ger vika för fördomar och rädsla

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Fy, Andreas Carlgren! Vad hemskt det är när en miljöminister ger vika för fördomar, rädsla och blodtörst. Jag tänker givetvis på att Andreas Carlgren och regeringen följer den partiske centerpartisten, tillika Jägarförbundets ”praktmedlem”, Åke Pettersson och öppnar för utökad jakt på varg.

Landbygdsbefolkningen måste anpassa sig till vargen, säger Andreas Carlgren och därför ska inte vargstammen växa så snabbt.

Det är bedrövligt! Särskilt med tanke på att det är betydligt fler hundar än vargar som river tamdjur, älgen är avsevärt mycket farligare än vargen både när det gäller trafikolyckor och rena anfall mot människan. Betydligt fler jakthundar blir skjutna av jägare än rivna av vargar. För att inte tala om antalet trafikdödade jakthundar.

Varghatet i Sverige är utom all måtta och sans. Det leds av en förhållandevis liten klick personer som kräver lojalitet av alla hemma i byarna. Många som gillar vargen skräms till tystnad. Vad Jägarförbundet beträffar så är vargen en konkurrent när det gäller själva dödandet av älgen.

Vi borde utrota alla älgar så vi slipper vara rädda när vi är ute och kör på vägarna. För att inte tala om skogsbolagen som vrider sig i plågor när älgen äter upp skogsplantorna. Vad ska vi överhuvudtaget ha vilda djur till? Släpp en bomb i skogen så vi slipper onödig ilska. Jägarna kan få egna skjutbanor med chansen att vinna några kilo kött.

LOTTA GRÖNING

ARTIKELN HANDLAR OM