ÅSIKT

Måtte Vägverket glömt vår by

Att åka spark ger inga växthuseffekter

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Där jag bor är det fantastiskt sparkföre just nu. Vi är ute och åker på kvällarna till en underbar stjärnhimmel. Snön är så vacker och egentligen är det som att åka i en blyertsteckning. Nu åker vi in i landet Narnia skriker Lovisa och jag undrar om vi får träffa snödrottningen.

Att åka spark är livskvalitet. Jag tänkte på det häromdagen. Det enda vi önskar där i vinterkvällen är att sandbilen inte kommer. Måtte Vägverket ha glömt vår by! Att åka spark ger ju heller inga växthuseffekter. Vad bra det vore både för livskvalitén och miljön om fler hade möjlighet att ta sparken. Det vore heller inte omöjligt att sätta hjul på sparken när snön uteblir.

JA, jag begriper att det är omöjligt för de flesta att ta sparken till jobbet. Själv skulle jag få sparka i 18 mil, men en sparktur om året borde vara en mänsklig rättighet. Du tänker så bra, du sitter och vilar alldeles förträffligt. Det är lätt att vicka om det går för fort och då är det extra roligt. Sedan sover vi så bra efter en sparktur. Sparken är med andra ord livskvalitet.

Sparken vore något för turismen att satsa på. Varför inte, Sparka loss i Sverige eller Sverige landet där du kan vara på glid, med sann glädje!

Lotta Gröning