ÅSIKT

Energipolitik på sandlådenivå

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Energisamtalen mellan regeringen och oppositionen har brutit samman. Det är ingen uppseendeväckande nyhet. Det var dömt att misslyckas! Politiken är för närvarande inte särskilt seriös, den handlar bara om att vinna poänger i ett politiskt spel. Med populistiska metoder locka så många väljare som möjligt. Det sorgliga är att partierna inte förstår att väljarna genomskådat dem för länge sedan och att den här typen av partipolitiskt käbbel bara skadar dem själva.

Det är sandlådenivå på budskapet till folket. Maud Olofsson skyller på oppositionen och vi får inte ett rakt svar om kärnkraften. Oppositionen å sida skyller på regeringen. Vi har varit tydliga på alla frågor som regeringen ställt men de vill inte lyssna, säger Thomas Eneroth som är talesman för socialdemokraterna.

Alla partier hade haft mycket att vinna på att komma överens. Vår energiförsörjning är en av de stora och svåra frågorna i framtiden. Flera partier, bland annat Centern och Socialdemokraterna, är djupt splittrade i fråga om kärnkraften. Men vad gör det, när möjligheterna finns att knäppa sin fiende på näsan och låtsas som man själv är seriös.

Politik är som show business för närvarande!

Läs Lotta Grönings blogg

Lotta Gröning