ÅSIKT

Vi har fått en enda stor blålila sörja

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag orkar inte längre!!! Jag vill ha nya partier i riksdagen och nytt blod i politiken. Just nu känns det som svenska partier befinner sig i sumpmarken och ibland får jag en tvångstanke som säger: måtte de sjunka.

Ni undrar säkert varför jag är så arg. Jag är så himla less på dessa ideologiska partiträtor som försöker få oss att tro att det finns ett höger- och vänsterperspektiv trots att de i realiteten är överens om det mesta.

Jag är så himla trött på sossarnas högervridning och moderaternas vänstervridning. Sossarna började flörta med borgerliga väljare och plötsligt blev moderaterna det nya arbetarpartiet. Vi har fått en blålila sörja utan några starkare konturer. Sossarna startade ett rådslag för politiken 2010 med fyra arbetsgrupper. Nu gör moderaterna likadant, men fläskar på med fem arbetsgrupper.

Vad vill de, undrar jag? Hur ser de på oss väljare och för vem spelar de teater? EU-medlemskapet har gett oss den ekonomiska ramen, den fria kapitalismen och den starka staten. De båda huvuddebattanterna är helt överens om att detta är bra, vad finns kvar att träta om?

Ge mig nytt blod i politiken, fristående, tänkande politiska debattörer som söker förändring i stället för att försvara makten och bevara den!

Lotta Gröning