ÅSIKT

Inte konstigt att vi blir rättshaverister

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag skulle kunna bli en rättshaverist! Åtminstone har jag stor förståelse för folk som blir det. Det är ju omöjligt att få raka besked och upprättelse av myndigheter, politiker, företag eller andra potentater som styr och ställer. Ta bara det faktum att vi har ett konkurrensverk som accepterar att bensinbolagen höjer priset med telepati. När folk klagar har ingen gjort något fel. Eller Försäkringskassan som tvingar sjukskrivna att börja jobba om de får ett avgångsvederlag. Man måste nämligen vara frisk för att bli frånkopplad från kassan.

Själv har jag försökt tala med en bilfirma som betedde sig underligt när de lagade min bil. Det tog över en månad, det blev dubbelt så dyrt som de angav och sedan beskyllde de mig för att ha servat bilden dåligt. Det var bara det att det var samma firma som lagade bilen som servat den de senaste tre åren. När jag försökte få klara besked och svar på deras anklagelser avfärdar de mig med att jag bara vill komma undan kostnaderna.

Jag skulle kunna bli rättshaverist i frustation över att bli behandlad som en dum kärring. Men jag ska låta bli. Men alla ni som blir det i frustration över att aldrig få ett rakt svar. Ni har min fulla förståelse!

Lotta Gröning