ÅSIKT

Sluta fjäska för medelklassen

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag är oerhört trött på fjäsket för medelklassen. Vad är det för politisk soppa som kokas med samma recept från samtliga riksdagspartier? Den är oerhört urvattnad men räcker ändå inte till alla.

Den politiska samlingen i mitten börjar minst sagt bli tröttsam. Liksom övertron på att medelklassen är nyckeln till framtida valsegrar.

Partierna bjuder över varandra i fråga om vallöften och lockande reformer som kan få medelklassen på gott humör. Jag är på gott humör! Jag är ”sedd” som medelklassare, jag har bra inkomst, fast anställning och får stora skattesänkningar. I de reformer som genomförs och planeras förbättras min tillvaro stadigt. Åt den som har ska det vara givet. Halleluja!

De andra då? Dom brukar av politiker betecknas som svaga människor. De är hårt ansatta av anklagelser om fusk och bidragsberoende. Lata är de visst också, särskilt om de är arbetslösa. De har inga gräddfiler och inget hopp om en bättre framtid.

I den politiska retoriken finns inte fattigdomen i Sverige längre, än mindre underklassen. Den dog med Berlinmurens fall. Partier snackar inte ens om mindre bemedlade, då kan de ju stämplas som stalinister.

2010 är det val igen. Då står vi medelklassare på nytt i rampljuset. Undrar vad de tänker locka oss med då för att få våra röster?

Lugna och fina bostadsområden bakom höga stängsel kanske?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM