ÅSIKT

Tänk om det ändå hade varit Steffo

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det kom ett mejl till mig: ”Jag läser med stort intresse debattsidan varje dag. Och den där, till synes, anspråkslösa sidan väcker känslor i mig som jag inte trodde fanns. Små, små känslor som knackar mig på insidan av bröstet. Växer till. Blir stora. Vill ut. Aggressioner. Vrede. Glädje. Åtrå. Lust.” Ja – så stod det skrivet och det var undertecknat av Steffo Törnqvist programledare på TV 4. Jag blev lite överrumplad ska jag villigt erkänna – och glad.

Vilket leende.

Vi får jättemånga reaktioner men det är första gången som någon sagt att debattsidan väckt åtrå och lust. Känslor som vrede och glädje och aggressioner är vi vana vid. Och vissa inviter. Åsikter om mina kläder är inte ovanliga. Och flera har bjudit på mina stövlar. Men åtrå …

Jag svarade Steffo, visserligen lite avmätt, med att vi tyckte det var underbart att debattsidan gav honom sådana känslor.

Efter en tid fick jag ett mejl av bröderna Schulman som berättade att det var dom och inte Steffo som hade skrivit mejlet. Busmejla kallar de fenomenet för.

Gissa om jag är besviken. Och de små busbröderna Schulman i all ära – men inte väcker de lustar i samhällsdebatten.

Åh Steffo … varför var det inte den riktiga du?

Lotta Gröning