ÅSIKT

”Jag brukar inte missa Sjukhuset”

Sett, hört & läst med Per Schlingmann, 38, moderaternas partisekreterare

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Per Schlingman.

Första jag läser på morgonen: Jag läser, i ordning, DN, Svenska Dagbladet och Dagens industri.

Lyssnar jag på i bilen: Jag åker buss till jobbet, men åker jag bil blir det P1 i huvudsak. I går lyssnade jag på en av de kommersiella kanalerna.

Radio eller podcast jag lyssnar på: Jag lyssnar på radio via webben, direkt eller i efterhand. Det blir mest nyhets- och samhällsprogram. P1 i bilen är bra för då hör jag ibland sådant jag annars inte skulle ha sökt aktivt, kanske programmen ”Medierna” eller ”Människor och tro”.

Twittrar jag följer: Katrine Kielos, som ju är hos er, Tobias Billström, Anna Serner och Gudrun Schyman.

Bloggar jag följer: Det är allt mer sällan man direkt följer en blogg, men Kent Persson som är oppositionsråd i Örebro läser jag, Sten Tolgfors – och Mina moderata karameller är en annan moderatblogg som jag följt under lång tid. Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i den moderata bloggosfären.

Här surfar jag när jag borde jobba: I mitt jobb måste jag vara nyfiken så man kan fundera över var gränserna går mellan arbete och fritid? Men det skulle väl vara Facebook då.

Missar jag aldrig på TV: Jag är småbarnsförälder, men jag brukar inte missa Sjukhuset, eller det är svårt att undvika. Annars är det ingen serie jag följer just nu, även om Mad men är otroligt bra.

Bästa nyhetskällan: Tveklöst TT i mobilen.

Veckans mediehöjdpunkt: Söndagarna. Då läser jag båda morgontidningarna, hela tidningarna med bilagorna. Och så försöker jag aktivt konsumera media jag inte skulle ha konsumerat annars, mattidningar läser jag väldigt gärna.

Sista jag gör innan jag somnar: Då läser jag skönlitteratur. Jag håller på med Liza Marklunds ”En plats i solen” och ser redan fram emot Ernst Brunners nya.