ÅSIKT

”Orealistiskt respektera varje nationalsång”

Läsaren Lennarth C Johansson får svar direkt

Foto: Foto: AP
Usain Bolt springer stafett för Jamaica i VM.
DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Fråga: Det är dålig respekt av TV4 i VM i friidrott när de intervjuar en ledare på läktaren samtidigt som det är prisutdelning och segrande lands nationalsång spelas. Då skall man stå upp och hålla tyst. Varför respekterar inte TV 4 andra länders nationalsång?

Lennarth C Johansson

Svar direkt: TV4 väljer bort de flesta prisutdelningar och nationalsånger eftersom vi tycker att det finns andra mer aktiva och mer intressanta delar att spegla då. Vi bedömer intresset för prisutdelningar som relativt lågt, om det inte rör någon svensk eller superstjärna på Bolt-nivå. Att allt arbete skulle stanna upp på en arena för att visa respekt för nationalhymnen är totalt orealistiskt. Dessutom är friidrottstävlingar mot slutet av mästerskapet ofta upplagda så att det är ganska många prisutdelningar.

Det skulle bli väldigt långsam och ändå ryckig tv om vi valde att stanna upp med allt under ceremonin. Vi ser det i stället som ett bra tillfälle att visa fler hopp, lopp, resonemang och bilder. Stora merparten av tv-bolagen resonerar likadant.

Fredrik Olofson, nyhetschef, TV4 Sporten

FAKTA

Vill du också ha svar direkt? Mejla din fråga till [email protected]. Utvalda bidrag får svar direkt!