ÅSIKT

Vänsterpartiet tycks leva i en egen värld

Slutreplik från Almega om vinster i välfärden

DEBATT
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vänsterpartiets Eva Olofsson tycks helt omedveten om de eftervalsanalyser som duggat tätt den senaste tiden – hennes eget partis strategi att gå till val på vinststopp lönade sig helt enkelt inte.

Svenska folket har tydligt avvisat den enskilt viktigaste fråga som Vänsterpartiet sökte stöd för, allt annat är en omskrivning av historien. Under valrörelsen insåg väljarna att valfriheten i välfärden skulle inskränkas i och med ett vinststopp och bestämde sig därför för att vända partiet ryggen.

De, precis som vi, insåg att den svenska välfärden inte kommer att fungera med de alternativ som lyfts fram i Vänsterpartiets vilsna värld. För vem kommer egentligen vilja  ta hand om gamla, undervisa unga eller utveckla den redan hårt ansträngda välfärden  i Vänsterpartiets samhälle. Vem kommer att ha kraften att utveckla den kvalitet som välfärdens entreprenörer så ofta gått i bräschen för?

En färsk KPMG-rapport som Almega publicerade i slutet av valrörelsen visar att det kräver mer kapital och större riskbenägenhet att driva ett SVB-bolag, den bolagsform som V tror ska lösa alla problem efter ett vinstförbud. De lär ju inte vara de små personalstyrda kollektiv som Vänsterpartiet drömmer om som är i stånd att hantera den sortens risker och attrahera kapital för att utveckla den.

Eva Olofsson och Vänsterpartiet må vara kvar i sin egen värld. Men den är inte densamma som svenska folkets.

Jonas Milton,

vd Almega

Ulf Lindberg,

näringspolitisk chef Almega