Western Wolves vann CS:GO-finalen

Till finalen i E-sportSM

Western Wolves lagkapten Jonatan ”Devilwalk” Lundberg.
E-SPORT

Laget Western Wolves hade en stor kväll under andra SM-deltävlingen i e-sport.

Först vann WW-spelaren Rickard ”SortOf” Bergman ”Starcraft”-tävlingen.

Därpå tog de hem ”Counter-Strike”-finalen.

– Det är en jävla glädje nu, säger lagkaptenen Jonatan ”Devilwalk” Lundberg, 21.

Finalmotståndarna Gosu startade matchen tyngda av en rad nederlag tidigare under dagen, i Dreamhacks stora ”Counter-strike”-turnering. Det märktes, Western Wolves vann i två raka kartor. Att kommentatorn Emil ”Heaton” Christensen började gäspa vid ställningen 14-4 under andra kartan sa en del om WW:s dominans.

– Vi brukar alltid ha svårt mot Gosu, vi har mött varandra så många gånger att alla känner alla och det brukar vara mycket mind games, säger Lundberg.

Men den här gången gick det smärtfritt. Gosu började visserligen hitta spelet i finalens slutskede men Western Wolves försprång var dem övermäktigt. Lundberg nämner en situation i början av matchen som avgörande. WW-spelaren Robin Rönnquist slog som ensam spelare ut fyra Gosu-medlemmar.

Besegra världens bästa

– Då fick vi ett rejält momentum, säger Jonatan Lundberg.

Western Wolves är andra laget som kvalificerar sig till SM-finalen på Dreamhack Summer nästa år. Lundberg hoppas att de ska befästa en position som ett av världens tio bästa lag. Men ska de vinna svenska mästerskapet måste de antagligen besegra världens bästa ”Global offensive”-kvintett: Ninjas in Pyjamas.

– Det är möjligt att slå dem. Bara alla håller sig lugna, säger Jonathan Lundberg.