NaNiwa tog andraplats i IEM

Förlorade mot sydkoreanen Life i rafflande Best of 7

1 av 7
NaNiwas galna cheesedrag mot HyuN chockade kommentatorerna.
E-SPORT

För några månader sedan blev han svensk mästare i och med segern i Esport-SM.

I går höll Johan ”NaNiwa” Lucchesi på att ta en betydligt större skalp när han gick till final i Intel Extreme Masters i New York.

Men sydkoreanen Life blev till slut för svår.

Johan ”NaNiwa” Lucchesi kom till IEM rankad som bäste icke-sydkoreanske spelaren i världen. Och han visade varför han förtjänar den titeln.

När han i semifinalen ställdes mot Ko "HyuN” Seok och dessutom hamnade i underläge 0-2 i Best of 5 plockade svensken fram sitt livs spel.

Med ryggen mot väggen lyckades NaNiwa kvittera till 2-2 i maps och kommentatorerna trodde inte sina ögon när han i avgörande matchen smög in i motståndarens bas och satte ut en proxypylon som HyuN upptäckte försent. När sydkoreanen upptäckte de två gatewaysen i sin bas var matchen redan över och NaNiwas zealots kunde enkelt städa upp och ta hem kartan.

”Är en underdog”

I finalen väntade antingen Lee "Life" Seung Hyun eller Lee "Curious" Won Pyo, båda zerg- och StarTale-spelare.

– Vem jag än möter är jag en underdog, sa en oväntat ödmjuk NaNiwa i intervjun efter semifinalen.

Och det visade sig i början av finalen mot 16-årige Life, som besegrade landsmannen Curious enkelt med 3-0, då NaNiwa återigen hamnade i underläge med 0-2. Inför matchen hade en segerviss Life lovat att ta hem finalen med 4-0, men det vägrade NaNiwa gå med på.

Efter fantastiskt microspel på kartan Bel'Shir Vestige lyckades svensken reducera till 2-1 i maps.

Tjänade 4000 dollar

På Whirlwind såg historien ut att upprepa sig då NaNiwa i ett numerärt underläge återigen höll på att micra sig till en ny seger, men Life lyckades vända och gå ifrån till 3-1.

Matchboll för sydkoreanen således, men NaNiwa hade ännu ett äss i rockärmen och lyckades återigen reducera till 3-2 på Yeonsu, en map Life brukar välja bort i vanliga fall.

Men på Frost tog svenskens titeldröm slut då Life pumpade ut hydralisker som visade sig vara för svåra att besegra.

NaNiwa gick dock inte lottlös ur turneringen. 4000 dollar rikare och med 450 World Championship Series-poäng som ökar chansen att kvala till Blizzcon kan han se tillbaka på en fantastisk helg i karriären.

Segraren Life vann 10 000 dollar och 750 WCS-poäng.

Se hela turneringen här, OBS Extern länk!