Jessicas döttrar föddes för tidigt: ”Gråter fortfarande”

Publicerad:
Uppdaterad:

Relation | Family

Hör Jessicas historia i Familys nya föräldrapodd

Jessica Linnmans tvillingdöttrar blev tvungna att förlösas i vecka 26 – 14 veckor för tidigt.

I månader svävade döttrarna mellan liv och död samtidigt som familjen bodde på sjukhuset i ett limbo.

I Familys nya föräldrapodd berättar hon om den tuffa starten i flickornas liv.

Aftonbladets programchef Jessica Linnman hade som många blivande mammor sett fram emot sin graviditet.

Men under ett läkarbesök i vecka 26 upptäckte läkaren att ena tvillingen hade oregelbunden hjärtrytm – och hela tillvaron ställdes strax på sin spets.

Jessica och hennes man fick beskedet att hon skulle föras i ambulans till ett annat sjukhus och att barnen skulle förlösas med en gång.

– Det var fruktansvärt. Den enda frågan vi ställde var ifall barnen kommer att överleva, och det kan de inte garantera. De sa bara att de kommer göra allt de kan, berättar Jessica.

1 av 2 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Jessica med tvillingdöttrarna Nova och Nilla som föddes i vecka 26.

”Gråter fortfarande”

I Aftonbladet Familys nya föräldrapodd, avsnitt ”För tidigt född”, berättar Jessica för Jenny Ågren om hela resan från det ödesdigra läkarbesöket till döttrarnas tio första veckor som spenderades på sjukhuset och vägen tillbaka till vardagen.

– Det har gått fyra år men jag gråter fortfarande när jag pratar om vissa saker. Jag har fortfarande problem med en del situationer. När jag kommer tillbaka till Södersjukhuset där vi var inlagda får jag alltid ett stresspåslag och vill bara lägga mig ner och gråta.

Ändå vill Jessica dela med sig av sin berättelse – för att kunna hjälpa andra.

– Jag pratar inte om det särskilt ofta. Det är mest när någon annan har drabbats. Då vill jag sträcka ut en hand, för ingen förstår vad man går igenom om man inte har varit med om det själv.

– Det finns så otroligt mycket konstiga frågor. Man klampar lätt fel när man inte vet, därför är det skönt när någon förstår vad man går igenom.

Idag är döttrarna snart fyra år och är som vilka flickor som helst – hör hela Jessicas historia på Acast eller sök i din poddapp.

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

LÄS OCKSÅ

Familys föräldrapodd - Aftonbladet Podcast


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY