Flera ställde in Nikitas 12-årskalas – då dök artisten upp

Publicerad:
Uppdaterad:

Skolbarn | Family

16 av 19 personer ställde in i sista sekund när Nikita bjudit in till 12-årskalas och besvikelsen var enorm. Därför var lyckan total när hennes favoritartist plötsligt dök upp.

– Han räddade festen, hon var ju jätteledsen, säger mamman Sarita.

I lördags hade Nikita bjudit in 19 personer, mestadels klasskamrater, till sitt 12-årskalas i Södertälje. Men i sista stund var det 16 av dessa som fick förhinder och inte kunde komma.

– Hon var jätteledsen och grät på morgonen. Hon var jättebesviken och ville ställa in hela kalaset, säger mamman Sarita Hedman.

Sarita lyckades dock övertala dottern om att ha kalaset i alla fall och ringde till några vuxna bekanta för att få dit mer folk. När det väl var dags att fira hade de disco och åt hamburgare. Samtidigt fick Nikitas pappa en idé. Han är bekant med Aleksi ”Aki” Swallow från hiphop-gruppen Labyrint och pappan visste att Nikita och hennes klass brukar lyssna på deras musik. Utan att Nikita visste om det ringde han till Aki för att höra om han kunde komma förbi.

– Aki sa att han hade bråttom och en spelning han skulle till, men att han jättegärna kom förbi om han kunde få skjuts fram och tillbaka, säger Sarita.

1 av 2 | Foto: Privat
Aki dök upp och räddade kalaset.

Dök upp och rappade: ”Var helt chockad”

Det hela gick som tur var att lösa. När de satte på Labyrints musik under kalaset kom plötsligt ”Aki” in i rummet, satte sig framför Nikita och rappade.

– Nikita var helt chockad. Hon visste inte vad hon skulle göra eller säga. En annan tjej som också tycker om hans musik mycket var också helt chockad. Hon visste inte om hon skulle stå eller sitta eller hur hon skulle vara.

Även de vuxna runt om blev förvånade när de förstod att det var en av de riktiga artisterna som de lyssnade på som anslutit sig till kalaset. Gästerna fick ta bilder med Aki och han gav Nikita en signerad cd-skiva.

– Det blev jättelyckat. Hon var jätteglad efteråt. Hon tog med sig skivan och visade upp i skolan.

Sarita hyllar artistens insats.

– Han räddade festen, hon var ju jätteledsen, han var liksom hjälten, säger hon och fortsätter:

– Det här blev 150 gånger bättre än vi tänkt oss från början, det är något man tar med sig hela livet. Det är inte varje dag en kändis dyker upp på en fest.

Aki: ”Var lika glad som hon”

Aleksi ”Aki” Swallow berättar att han och pappan är bekanta sedan långt tillbaka, och även om de inte har någon kontakt just nu var fanns det ingen tvekan för honom.

– Det kändes som en självklarhet bara. Om det betyder något för henne och det inte kostar mig något, så varför inte?

Han tyckte det var kul att se att hon blev så glad.

– Det är kul att det är en ny generation som uppskattar vår musik. Jag var lika glad som hon tror jag egentligen.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY