Mors dag 2020: Här är varför mammor är hjältar

Mors dag 2020: Därför är din mamma en hjälte

Mammor har superkrafter som får andra superhjältar att blekna. Här är 7 skäl till varför de är hjältarna i våra liv.

1. Först är en mamma gravid med kroppen som insats, sedan föder hon med risken att drabbas av alla möjliga komplikationer. Det är en hjälteinsats om något.

2. Även om pappor blivit bättre på att ta ut föräldraledighet enligt statistiken så är det fortfarande mammor som dominerar på den punkten. Mammor sätter helt enkelt delar av livet på paus för att lägga sin tid på nykomlingen i familjen.

3. En studie visar att nyblivna föräldrar kan vänta sig en sömnbrist som varar upp till sex år, och att kvinnor drabbas värst om man jämför med män. Mammor sover helt enkelt minst, men får ändå livet att gå runt på något sätt. Ännu en superkraft som endast mödrar besitter.

Till shoppen

4. Mammor har koll på allt, något de egentligen inte borde ha. Som när partners avlägsna släktingar fyller år och när exakt sportlovet infaller fyra månader innan det ens är dags. Det är helt enkelt mammor som ser till att barnen inte missar att ha med sig matsäck på utflykten eller att farmor Greta blir utan födelsedagspresent. Utan mammor stannar världen!

5. När ett barn behandlas illa eller är i fara är mamman där och fajtas för sin unge med näbbar och klor – hon backar inte förrän hon vet att situationen är säker igen. Ingen konflikt är för svår och ingen situation är för jobbig för en mamma när någon i flocken är i fara!

6. Är barnet är sjukt är det oftast mamman som tar ut vabbdagar, något som även visade sig i förra årets statistik. Mammor ser till att torka barnens snoriga näsor, badda varma pannor och förse barnet med nödvändiga mediciner, mat och vätska – trots risken för att själva bli sjuka.

Till shoppen

7. Mammor kan göra en miljon saker samtidigt och ha koll på en miljon saker i huvudet på samma gång – något ingen borde förvänta sig av dem. Ber man dem om en ytterligare sak så är det sällan man får svaret: ”Jag har redan fullt upp”. Det finns ingen superhjälte i världen som skulle klara att göra det mammor gör bättre!


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.