Gravid

presenteras av

Nio sjuksköterskor på förlossningen väntar barn samtidigt

Kommer att föda ungefär samtidigt

Av: 

Malin Wigen

FAMILY

Nio sjuksköterskor som arbetar på sjukhusets förlossningsavdelning väntar barn – och kommer att föda ungefär samtidigt, skriver CNN.

Det råder snart en babyboom på förlossningen på Maine medical center i Portland i USA. Och det är inte bland patienterna utan bland sjuksköterskorna på avdelningen. Hela nio sjuksköterskor är gravida och de förväntas födda ungefär samtidigt, närmare bestämt mellan april och juli.

– En efter en av oss sa: ”Jag är gravid”. Jag tror att det blev roligare för varje gång, säger sjuksköterskan Erin Grenier, enligt CNN.

Sjukhuset har en plan

Sjukhuset grattar de blivande mammorna på sin Facebooksida där de även lagt ut en bild på åtta av de gravida sjuksköterskorna. Vissa som har kommenterat inlägget har uttryckt sin oro över att det kommer vara underbemannat på sjukhuset i sommar men sjukhuset säger att det inte är något man ska oroa sig över då de ”har en plan”.

Sjuksköterskorna har stöttat varandra från början och kommer att göra det tills den sista föder.

– Det är verkligen härligt att komma till jobbet och se andra människor som är lika gravida som du själv och se deras magar och kunna prata om de upplevelser som vi går igenom tillsammans, säger sjuksköterskan Amanda Spear.

Maine Medical Center

  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publisert:

LÄS VIDARE

Anders Tegnell: Därför är gravida ingen riskgrupp i Sverige

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gravid | Family

Graviditet

Barn & unga

MER OM FAMILY

Gravid i vecka 33 – allt du behöver veta

Gravid och allergisk mot pollen? Det här gäller

Gravid i vecka 34 – allt du behöver veta