Spädbarn

presenteras av

Bill är fem månader – har redan jättemycket hår

Föddes med en massa hår

Bebisen Bill har ett hår som skulle kunna göra många avundsjuka. När han och mamman Claudia Thofelt är ute kommer det alltid fram folk som är fascineras av hans kalufs.

– Vissa har sagt att det ser ut som han har en peruk. Alla vill känna på håret, säger hon.

När Bill föddes hade hans mamma Claudia Thofelt och pappan Kristoffer, från Östersund, svårt att se om det var en tjej eller kille – på grund av allt hår. Nu är han fem månader och har en kalufs som får folk att haja till.

– Folk reagerar varenda gång. ”Oj vilken kalufs han har” säger de och ”Jag har aldrig sett så mycket hår på en bebis förut”. Vissa har sagt att det ser ut som han har en peruk. Alla vill känna på håret, säger hon och fortsätter:

– Själv är jag så van med att han har så mycket hår, jag undrar snarare varför andra bebisar inte har något.

Bill föddes med ovanligt mycket hår.
Bill föddes med ovanligt mycket hår.

Bill är själv inte medveten om vilken uppståndelse han skapar men han har börjat dra i sitt hår, vilket även andra bebisar gör som träffar honom. Hur han har kunnat fått så mycket hår vet Claudia inte.

– Hans pappa hade ganska mycket hår när han var bebis men inte så här.

Bills hår kan i princip sättas upp i tofs och snart måste han klippas.

– Det ska bli spännande i framtiden att se om det fortsätter att växa.

Känner du en bebis med mycket hår? Tipsa oss!

Än så länge har Bill inte träffat på någon annan bebis med lika mycket hår. Han har dock en motsvarighet i Australien som Aftonbladet Family skrivit om tidigare. Är det dock så att du har en bebis i din närhet som har ett hårsvall som Bill? Mejla i så fall och tipsa oss på family@aftonbladet.se


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.