Tävla och vinn ”Flickan från andra sidan havet”

En bok som ska ge tröst

Vinn boken ”Flickan från andra sidan havet”.
Vinn boken ”Flickan från andra sidan havet”.

Nu har tre personer chansen att vinna ”Flickan från andra sidan havet”.

Författaren Sophie G Hallgren.
Författaren Sophie G Hallgren.

”Flickan från andra sidan havet” är en berättelse som många barn som lever utan sina biologiska föräldrar kan känna igen sig i:

I boken får vi träffa Maya, 6 år, som trots att hon fyller år inte känner sig riktigt glad, för det är någon hon saknade på kalaset. För att trösta henne berättar hennes adoptivmamma sagan om flickan från andra sidan havet. I sagan räddar Elena sin älskade dotter från hunger och nöd genom att hitta en ny familj åt henne. Flickan är älskad och tycker om sin nya familj men längtar ändå efter sin biologiska mamma. Kommer hon någonsin att få träffa henne igen?

Det är författaren Sophie G Hallgren som skrivit boken. Hon, som själv har adopterat, hoppas att boken ska vara en tröst för barn när det är jobbigt.

– Även om adoptivbarn trivs och älskar sina adoptivföräldrar, upplever de allra flesta barn med en sådan bakgrund en djupt rotad saknad efter sina biologiska föräldrar. Det gör ont i hjärtat att vilja göra allt för sitt barn, men inte kunna. I de stunder då denna längtan hos barnet yttrar sig spelar det ingen roll hur mycket kärlek jag fyller på med. Det ligger bortom min förmåga. Därför skrev jag denna bok, ett mammahjärtas försök att åtminstone lindra i de svåra stunderna. Jag hoppas boken kan hjälpa andra också, säger Sophie G Hallgren i ett pressmeddelande.

Så gör du för att tävla

Vi tävlar ut tre exemplar av barnboken ”Flickan från andra sidan havet”. För att tävla ska du mejla svar på de två frågorna här nedan till family@aftonbladet.se senast klockan 00.00 den 13 december. Vinnarna meddelas i vårt nyhetsbrev den 14 december.

  1. Vem har illustrerat ”Flickan från andra sidan havet”?
  2. Motivera varför du ska vinna!

Viktigt att veta!

  • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  • När du tävlar godkänner du att vi sparar dina uppgifter i enlighet med GDPR.
  • Det är tre personer som vinner ett exemplar av ”Flickan från andra sidan havet”.
  • Tävlingen avslutas klockan 00:00 den 13 december och presenteras i vårt nyhetsbrev den 14 december.
  • Vinnarna utses av Familys redaktion och kan inte överklagas.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.