Så blir ditt 2020 – enligt stjärnorna

Stort horoskop för ditt 2020 – föräldraskap, kärlek & karriär

Av: 

family

Det säger stjärnorna om ditt nästa år.
Det säger stjärnorna om ditt nästa år.

Relation | Family

Astrolog Hanna Tolander vet vad som händer dig 2020.

Åtminstone enligt stjärnorna.

VÄDUREN

Föräldraskap:

Det handlar om känslor och förståelse. Du vill ägna mycket tid tillsammans med barn och familj, inte så mycket för gemenskapens skull som för att du verkligen vill förstå hur dina familjemedlemmar fungerar och känner, och vad de behöver. Ett mjukt och insiktsfullt år som mår bra av ett lågt tempo.

Turdag: 25/4

Relationer och kärlek:

Det kan vara svårt att hinna med kärlekslivet när man är förälder, men i år blir det inte så för din del. Tvärtom blir det ett lekfullt, flirtigt år med vårkänslor som kommer igång redan i februari och varar ända fram till sensommaren. 2020 blir också ovanligt fritt från konflikter och tjafs.

Turdag: 26/2

Karriär:

Det här kan bli ett framgångsrikt år men bara om du är beredd att kämpa i motvind. Du måste satsa väldigt mycket av din tid och din energi helt enkelt, något som inte är alldeles lätt att kombinera med att ha småbarn. Det är troligen bättre att satsa på familjelivet och vänta med karriären ett år.

Turdag: 4/9

Väduren.

OXEN

Föräldraskap:

Ett aktivt år. Du satsar hårt på att skaffa sunda vanor, inte bara personligen utan åt hela familjen. Intressen som man kan utvecklas med och som är tänkta att vara länge är vad du tittar efter i första hand, och du tar en mycket aktiv del i allt som övriga familjemedlemmar gör. Särskilt barn.

Turdag: 29/4

Relationer och kärlek:

Ett riktigt fint år väntar. Du och din familj bygger nya traditioner och skaffar er både starkare band till varandra och djupare rötter. Våren och sommaren blir en extra vacker tid och du kommer att få med dig många underbara minnen därifrån. I juni-juli är en gemensam resa en perfekt guldkant.

Turdag: 27/3

Karriär:

Om du är ambitiös kan du komma långt. Det är ett bra år för både studier och medvetet avancemang, och du känner dig absolut mogen att tackla nya utmaningar. Mest vind i seglen har du fram till sommaren, sedan kommer du att känna att du inte är lika motiverad längre och att du vill sänka tempot.

Turdag: 28/2

Oxen.

TVILLINGARNA

Föräldraskap:

Det är mycket möjligt att du satsar på att göra familjen större. Det behöver inte betyda att du siktar på en bebis utan det kan också betyda husdjur, eller att ni flyttar till en ny bostad där du upplever att ni som familj kan skaffa djupare rötter. Gemenskap och sammanhållning är extra viktigt i år.

Turdag: 23/5

Relationer och kärlek:

Våren och sommaren utlovar romantik, passion och ljuvliga upplevelser i år. Du har tur i kärlek hela vägen från april till augusti, det stärker banden mellan dig och din partner och det är förstås också till hjälp om du är ensam och söker en ny kärlek. Resten av året blir också bra, utom oktober.

Turdag: 26/4

Karriär:

Helst håller du dig till det du kan, och om du behöver omväxling så plockar du hellre upp en ny hobby än du satsar på karriären. Du har ingen större lust att ta dig an nya utmaningar. Om du studerar så är detta ett ganska segt år under våren, men hösten blir mycket bättre, ett riktigt lyft.

Turdag: 10/9

Tvillingarna.

ANNONS

Rean fortsätter hos Cervera - upp till 50 % rabatt på köksprylar.

Extern länk från Adtraction

Läs mer

KRÄFTAN

Föräldraskap:

Ett väldigt roligt år väntar. Särskilt sommaren blir fantastisk och ger dig många möjligheter att vara den där föräldern som du drömmer om att vara. Tillsammans får ni många stora upplevelser som både ger vackra minnen och svetsar familjen samman. Det blir ont om konflikter och svårlösta situationer.

Turdag: 22/6

Relationer och kärlek:

Allting måste få ta tid under 2020. Dina relationer utvecklas, mognar och stärks, men det handlar också om att du själv tar nya steg och växer. Knepet för att få ett bra år är att verkligen sänka tempot. Undantaget är sensommaren som innehåller glöd, passion, erotik, intensitet och snabba beslut.

Turdag: 15/8

Karriär:

Du är stresskänslig, särskilt under andra halvan av året, och att orka med både karriär och familj kan bli knepigt. Sikta inte för högt i år, ta det lugnt istället och ha inte så bråttom. Om du studerar blir året något mindre ansträngande men det finns en risk att du helt tappar sugen i september.

Turdag: 6/2

LEJONET

Föräldraskap:

Ett mysigt och stillsamt år med känslor och samhörighet i centrum. Du fyller inte familjetiden med aktiviteter utan satsar snarare på hemliv och lugn och ro. Du är också mycket uppmärksam på hur övriga familjemedlemmar mår och du prioriterar välmående över framgång, resultat och teknisk utveckling.

Turdag: 16/8

Relationer och kärlek:

Ett romantisk år. Det vilar ett rosa skimmer över hela våren och hela sommaren, och du ägnar mycket tid åt att känna dig ljuvligt förälskad och bara njuta. Delvis beror detta på att 2020 blir mycket okomplicerat kärleksår för dig. Det är bara i mars och december som det finns några problem att lösa.

Turdag: 14/9

Karriär:

Det mest lönsamma är att studera om du vill klättra vidare uppåt, alternativt att du breddar din kompetens på andra vis. Men 2020 är inget enkelt år, det krävs hårt arbete och uthållighet om du ska komma någonstans. Det kan vara klokt att vänta med ambitionerna och satsa på en sund fritid istället.

Turdag: 4/12

JUNGFRUN

Föräldraskap:

Ett väldigt socialt år. Det handlar mycket om vad ni gör tillsammans, fokus ligger på resor, äventyr, intressen och engagemang. Det är ett bra år för allt ifrån fester till föreningsliv. Du är den pådrivande i sammanhanget, den som planerar, organiserar och ständigt inspirerar resten av familjen.

Turdag: 23/8

Relationer och kärlek:

Ett blandat år med mest passion i januari och oktober. Du ställer mycket tydliga krav under 2020 och en relation som inte når upp till din standard kommer du att bearbeta effektivt och utan kompromisser, eller också göra dig av med. Under det här året prioriterar du dina behov, inte andras.

Turdag: 14/10

Karriär:

Lätt och ledigt går det, särskilt om du möter många människor på jobbet. Det är just i kontakten med andra som du fungerar som allra bäst, oavsett om de är kunder, medarbetare eller klienter. Du känner dig nog inte så ambitiös detta år men det går bra för dig ändå, mycket för att du är så charmig.

Turdag: 9/3

VÅGEN

Föräldraskap:

I år fokuserar du på det praktiska. Du lägger ner tid och energi på att förbättra vardagen, från ny inredning eller ny bostad till nya sätt att lösa livspusslet på. Det kan göra att du känner dig lite mindre delaktig än vanligt. Motverka detta med gemensamma upplevelser maj och augusti-september.

Turdag: 18/9

Relationer och kärlek:

Du vill utveckla dina relationer och ta dem till nästa steg. Särskilt tydligt blir detta i hur du förhåller dig till din partner eller hur du gör om du går in i en ny relation. Du är ambitiös och beredd att lägga  ner mycket tid och möda på att göra relationen sund, positiv och framför allt hållbar. 

Turdag: 12/11

Karriär:

Du koncentrerar dig på andra saker och skulle helst hoppa över både jobb och studier. Särskilt under andra halvåret för då är du desutom ovanligt stresskänslig och i behov av egentid för att må bra. Strunta i att vara framgångsrik under 2020, ta hand om dig själv istället och unna dig lugn och ro.

Turdag: 17/1

SKORPIONEN

Föräldraskap:

Årets sista kvartal blir det bästa, det är från oktober och framåt som de roligaste sakerna händer. Men det är inget fel på resten av 2020. Tvärtom får du ett mycket roligt år med många gemensamma upplevelser och ett mycket aktivt familjeliv. Du känner dig självsäker, uppskattad och älskad.

Turdag: 18/10

Relationer och kärlek:

Ett fint år för att bygga gemensamma traditioner och bestämma långsiktiga mål. Det är också ett ovanligt bra år för dig som vill skaffa flera barn. Ett annat härligt plus med 2020 är att ditt sexliv fungerar bra, och att detta märks extra tydligt om du har haft bekymmer på den fronten tidigare.

Turdag: 12/12

Karriär:

Det går riktigt bra för dig. Det beror väldigt mycket på din förmåga att samarbeta med andra och desutom få dem att göra sitt allra bästa. Det här är en talang du använder hemma också och den gör att du sällan behöver dra det tyngsta lasset. Därför har du gott om energi att investera i din karriär.

Turdag: 14/2

SKYTTEN

Föräldraskap:

Det viktigaste är inte vad ni gör tillsammans utan att ni har tid för varandra. Du anstränger dig för att vara en förälder som alltid finns där och som utgör en källa till känslomässig trygghet. 2020 blir ett mysigt år med mycket värme och kärlek. Kanske funderar du också på att utöka familjen.

Turdag: 16/12

Relationer och kärlek:

Ett dramatiskt år. Allting förstärks, både bra och dåliga saker. Gräl blir snabbt förfärliga, men i andra änden av skalan kan ganska ljumma känslor förvandlas till het passion. Det innebär att positiva relationer växer och mognar medan problematiska relationer måste förändras eller också upphör de.

Turdag: 27/12

Karriär:

Bäst fungerar praktiska arbetsuppgifter och praktiska studier. Om du har funderat på att lära dig ett hantverk till exempel så är 2020 rätt år. Det här är även ett bra år för din ekonomi som sakta men säkert förbättras. Du tycker själv att balansen mellan familjelivet och jobbet är riktigt bra.

Turdag: 22/9

Skytten.

STENBOCKEN

Föräldraskap:

Ett år med fokus på gemensamma aktiviteter och utveckling. Du är väldigt noga med att hela familjen har stimulerande och roliga intressen. Det här är ett extra bra år för sport, föreningsliv, kurser, läger och förstås resor, särskilt resor som är till för att ge nya upplevelser och erfarenheter. 

Turdag: 22/12

Relationer och kärlek:

Ett fint år för familjeliv, med många mysiga stunder och en genomgående känsla av varm gemenskap. En familjeresa i början av maj kan ge väldigt vackra minnen och sköna upplevelser. Men det blir lite ont om romantik och under stora delar av 2020 går ditt sexliv på sparlåga. Bara höstkanten blir het.

Turdag: 29/8

Karriär:

Ett utmärkt år som innehåller många chanser att förbättra både karriär och ekonomi. Riktigt stora steg är det bäst att ta i början av året, om du ska byta jobb till exempel så är februari-mars perfekt för det. Efter sommaren har du mindre energi och då är helt nya utmaningar lite väl ansträngande.

Turdag: 19/2

Stenbocken.

VATTUMANNEN

Föräldraskap:

Ett extra bra år för dig som väntar barn eller som funderar på att utöka familjen. Du känner dig trygg och säker i din föräldraroll och när det dyker upp problem, vilket inte händer ofta, så löser du dem snabbt och effektivt. Få konflikter och lite trassel, utom möjligen i oktober-november.

Turdag: 25/1

Relationer och kärlek:

Ditt kärleksliv fungerar riktigt bra och framför allt blir sommaren både sexig, romantisk och rolig. Dessutom blir det ont om konflikter, det går att komma överens om nästan allt och den enda månaden som innehåller lite svårare frågor är mars. I övrigt går allting överraskande lätt under året.

Turdag: 12/1

Karriär:

I år är det viktigare för dig att utvecklas som människa än att vara framgångsrik. Därför är 2020 ett bra år för studier. Du känner dig också motiverad att investera massor av tid och energi i ditt familjeliv. Det kan även vara lockande att renovera eller att söka efter en ny och bättre bostad.

Turdag: 16/4

FISKARNA

Föräldraskap:

I år är du den roliga föräldern som hela tiden kommer med nya förslag, som inspirerar och som för det mesta föregår med gott exempel. Du är mycket engarerad i ditt eller dina barns utveckling. Det blir ett intensivt år och för det mesta går allt åt rätt håll. Februari-april blir årets bästa tid.

Turdag: 27/2

Relationer och kärlek:

Det tråkiga med 2020 är att konflikter och osämja har en tendens att inte bli särskilt intensiva utan istället pågå riktigt länge. Det här är de sura minernas och det tysta ogillandets år. Att vara uppriktig och rak kan motverka detta. Men januari, mars och oktober fungerar i alla fall riktigt bra.

Turdag: 27/1

Karriär:

Ett perfekt år för studier, särskilt studier som handlar om hur människor fungerar eller studier som handlar om kommunikation, media och ny teknik. Du lär dig snabbt och du är vetgirig. Det är ett bra år för din karriär också och snabbaste vägen uppåt är att du skaffar dig ny kompetens.

Turdag: 23/3


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Psykologen: Så tar barn skada av skäll

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Relation | Family

Relationer

Föräldraskap

Familj

MER OM FAMILY

Stort horoskop för föräldrar: Så blir ditt 2021

CAMPIONI: Varför lägger vi så lite tid på våra kärleksrelationer?

”Min svärmor kallade mig överviktig”

Psykologen: Så tar barn skada av skäll

Så mår barn av att bo varannan vecka

Varit skilda i sex år: ”Pratar varje dag”

”Vår fina 6-åring får utbrott, skriker och lyssnar inte”

Michaela, 29, vill inte ha barn – har steriliserat sig: Är säker på min sak

Åsa, 29, är redan i klimakteriet: ”Jag började gråta när jag fick beskedet”

Linda, 36, blev tvåbarnsmamma på egen hand: En obeskrivlig lycka

Ny studie: Så skadligt är syskonmobbning

Typen av uppfostran som skadar ditt barn

Undersökning: Så är svenska småbarnsföräldrar otrogna

75 råd till mammor – som inte är skammande

Cancersjuka Maria fick krama sina barn igen – efter lång längtan

Robert, 41, behöver en donator för att överleva: ”Som fyrbarnsförälder får man inte dö”

Experterna: Så hanterar du släktingen som dricker för mycket

Mamman Adiba, 42, har obotlig cancer: Varje minut med min son är guld värd

Snart är det jul för tomtar och troll.

”Vi bråkar om nattning och egentid”

Helena tvingades sjukskriva sig under föräldraledigheten : Bröt ihop och grät

Annas sambo dog i tragisk olycka – nu har hon uppfyllt deras stora dröm

Tre föräldrar: Så blev föräldraskapet för oss

Susanne om att få tvillingar: Det är en gåva