Spädbarn

presenteras av

Föddes på ett tåg – nu får hon gratis tågresor i 25 år

”Vi önskar mamman och hennes barn all gott”

En flicka föddes på ett tåg och får nu gratis resor i 25 års tid.
En flicka föddes på ett tåg och får nu gratis resor i 25 års tid.

En gravid kvinna befann sig på ett tåg när hennes bebis bestämde sig för att det var dags att göra entré. Nu erbjuder tågföretaget den nyfödda flickan gratis tågresor med dem i 25 år.

I tisdags hörde Emma Tote, som jobbade på tåget mellan Galway och Dublin, en kvinna skrika på toaletten. När hon öppnade dörren hittade hon en gravid kvinna som sa att hon var på väg att föda.

Som tur är befann sig två sjuksköterskor och en läkare ombord på tåget som kunde hjälpa kvinnan vid förlossningen, och vid 17-tiden kom en flicka till världen.

– Jag var väldigt lättad när jag såg den lilla flickan. Stunden hon tog sitt första andetag var det vackraste ögonblicket någonsin, säger Emma Tote till irländska RTE.

Enligt läkaren Alan Devine var han rädd för att något skulle gå fel då han inte var van att ta hand om gravida kvinnor i denna typ av icke-sterila miljö. Dessutom var situationen kaotisk, kvinnan var skräckslagen. Men sjuksköterskorna lyckades lugna ned situationen och var ett bra stöd åt kvinnan.

– Det var totalt kaos men vi var tvungna att gilla läget och göra det bästa av situationen, säger han.

Tågföretaget: ”Önskar dem allt gott”

Enligt honom gjorde kvinna bra ifrån sig med tanke på omständigheterna, då hon var ensam och inte använde smärtstillande under förlossningen. Han har haft kontakt med kvinnan efter händelsen och både hon och bebisen, som fick föras till sjukhus i ambulans, mår bra.

Tågföretaget Iarnród Éireann hyllar alla inblandade och har nu erbjudit den nyfödde flickan gratis tågresor tills hon är 25 år.

– Vi är lättade och tacksamma över både passagerare och personal som hjälpte mamman och som gav henne en säker förlossning för hennes dotter, säger de till RTE och fortsätter:

– Vi önskar mamman och hennes barn all gott.

Publisert:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.