Midsommar: Här är allt du behöver

Bästa tipsen för en lyckad kväll

Artikeln innehåller annonslänkar

Midsommarstång, midsommarmat och midsommarlek. Snart är det dags för små grodorna och sillbuffé.

Här hittar du allt du behöver för en härlig midsommar.

Midsommar är en gammal tradition som från början var ett firande av vårens spirande växtlighet och högtiden har sitt ursprung i norra Europa. Midsommar firas alltid i närhet till sommarsolståndet och 2022 firar vi midsommar fredag den 24 juni.

På midsommar är det vanligt att samla vänner och familj och äta god mat, ofta en midsommarbuffé med sill, potatis och andra somriga rätter. Svenska jordgubbar är också en klassisk efterätt på midsommarbordet. En midsommarstång ska ställas upp i trädgården och runt den dansar svenskarna till små grodorna ända in på småtimmarna, om vädret blir lika varmt och soligt som vi alltid hoppas på.

Förutom god mat och midsommardans, är det vanligt med midsommarlekar. Många väljer att spela kubb eller andra klassiska utespel.

Oavsett hur du firar midsommar i år, får du här bästa tipsen för en riktigt lyckad kväll.

Duka fint med somriga tallrikar

Middag ute i trädgården? Satsa på smarta papptallrikar och minimera disken. En förpackning papptallrikar innehåller totalt 12 tallrikar med fint somrigt blomstermotiv på en vit bakgrund. Tallrikarna har en förhöjd kant vilket gör att maten enkelt håller sig på plats. Storlek i diameter: 25 cm. Mixa och matcha blommiga tallrikar med muggar, assietter och servetter.

Köp papptallrikar inför midsommar hos Partytajm här. (Annons)


Svenska flaggan

Ingen midsommar utan svenska flaggan på bordet. Här är en modell i trä på trä-fot att ställa på festbordet som dekoration. Passar fint till både studentfesten och midsommarfirandet. Höjd ca 25 cm.

Handla din flagga hos Partytajm här. (Annons)


Okrossbara vinglas

Glas går lätt i golvet vid högtider och festligheter, men för att slippa jobbigt glaskross överallt är det dessa okrossbara glas du ska satsa på i sommar. Smarta vinglas i plast av hög kvalitet som kan användas i och kring poolen, båten och vid olika utomhusevenemang utan risk för att det går sönder. Med sin tyngd och finish ser plastglaset ut att vara gjort i riktigt glas, vilket ger en elegant touch till middagen.

Handla plastglas till midsommar hos Partytajm här. (Annons)


Kylbrunn

Cool-Well Kylbrunn är en svart hink av återvunnen plast som grävs ner i exempelvis trädgården, så att locket ligger i samma höjd som marken. Tunnan innehåller en ställning i tre plan med plats för 24 burkar eller små flaskor, samt en vinflaska. Ett smart sätt att hålla drycken kall under hela midsommarkvällen.

Köp kylbrunn hos Partykungen här. (Annons)


Beer Pong

Det klassiska festspelet Beer Pong är en kommande tradition här i Sverige, speciellt under midsommarhelgen. Spelets regler är enkla, ställ upp muggarna i pyramidform på bordet, fyll dem med öl och försök pricka motståndarens muggar med dina bollar. Lyckas du pricka så får motståndaren hälla i sig bärsen och vice versa.

Klicka hem allt du behöver för Beer Pong hos Partykungen här. (Annons)


Blomstergirlang

Pastellfärgad blomstergirlang är en perfekt detalj på ett midsommarbord. Med en fin finish och somriga detaljer kommer den att se vacker ut tillsammans med resten av dina dekorationer. Fin blandning av konstgjorda prästkragar, blåklint, lavendel och bladverk. Varje förpackning innehåller 1 blomstergirlang som mäter 1,9 m.

Köp din girlang hos Partytajm här. (Annons)


Kubb

Ingen sommar utan det obligatoriska midsommarspelet: kubb! Dela upp er i två lag och se vilka som får äran att fälla kungen och på så sätt vinna spelet. Och passa på att bråka lite om reglerna när någon vinner lite för tidigt eller för enkelt.

Klicka hem ditt kubb inför midsommar här. (Annons)


Extra-tips: Myggfångare

Ingen midsommar utan några objudna gäster. Den här smarta myggfångaren fångar in mygg och andra insekter, den är uppladdningsbar och vattensäker och är ett bra tips för att slippa mygg i trädgården under midsommar.


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.