Födde en dotter – under bussresan

Förlossningen blev inte riktigt som föräldrarna tänkt sig. Under en bussresa var det plötsligt dags för den höggravida mamman att föda. Tack vare busschaufförernas snabba agerande gick allt bra.

För ett franskt par blev förlossningen lite annorlunda från hur det brukar vara när man blir föräldrar. Det var förra onsdagen som paret befann sig på en buss på väg från Barcelona till Bryssel när den blivande pappan gick fram till de två busschaufförerna på bussen. Då hade de åkt i fyra mil.

– Mannen frågade oss om vi skulle vara framme snart i Bryssel. Vi frågade honom varför han undrade och han sa att hans fru som var gravid i nionde månaden och höll på att föda, säger chauffören Guillaume Moity via presstalespersonen Jelena Jovanovic på FlixBus – bolaget som paret åkte med.

Den lilla flickan förlöstes under en bussresa.
Den lilla flickan förlöstes under en bussresa.

Ska få gratis bussresor

Bussen stannade på en säker plats vid motorvägen och Guillaume Moity och kolleganJérôme ringde till räddningstjänsten medan de tog hand om situationen och de andra passagerarna ombord. Till slut kom hjälp i form av brandmän och en liten flicka föddes.

– Om brandmännen inte kommit så pass snabbt hade vi förmodligen själva fått hjälpa mamman att förlösa, säger Guillaume Moity.

Förlossningen gick bra och de kunde senare köra vidare mot Bryssel. Via bussbolaget hälsar föräldrarna, som vill vara anonyma, att hela familjen mår bra och att flickan fått namet Zenep. Enligt dem skulle hon ha fötts onsdagen den 15 maj ”men de hade inte räknat med att hon skulle komma tidigare”, skriver de i en kommentar.

Enligt bussbolaget är det första gången ett barn föds på deras bussar:

För att fira denna stora händelse kommer flickan att erbjudas gratis resor med FlixBus till hon fyller 18”, skriver de i ett pressmeddelande.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY