Mejla

Nina Campioni

Till mina barns pappa på fars dag: Tack för att du alltid finns där

Nina Campioni: Glad fars dag

Nina Campioni skriver en hyllning till sina barns pappa på fars dag.
Nina Campioni skriver en hyllning till sina barns pappa på fars dag.

Du var pappa långt innan du blev det.

Ditt hjärta har alltid varit öppet för andra.

Men när dina barn kom så blev du ännu mer du.

Hej mina barns pappa. Tack för att du finns. Och framför allt tack för att du alltid finns där. För dina och våra barn. Du är alltid den som lämnar på skola och förskola. Du är alltid hemma när de kommer hem. Du är alltid där när de ska kramas om för natten. Du är alltid där i köket där maten lagas. Du är alltid där när leken härjar. Du är alltid där när det måste städas. Du är alltid där när snacken måste tas. Du är alltid där skratten skrattas. Precis som en pappa ska vara. Precis som min egen pappa alltid var och är. Där. 

Där vid de viktiga, stora stunderna, där vid de små och menlösa. Där i soffan och kolla på tecknat, där i skidbacken och lära sig ploga. Där när tårarna hejdlöst rinner, där när ilskan kokar över. Där när orken tryter, där när leklandet hägrar. Där när man i alla fall måste smaka, där när godispåsen ska plockas. Där och hejar vid sidlinjen, där med kramen och trösten. Där.

Du var pappa långt innan du blev det. Ditt hjärta har alltid varit öppet för andra. Men när dina barn kom så blev du ännu mer du. 

En pappa är pappa på riktigt. Alltid. Inte bara när det är kul. En pappa är pappa både på fotbollsträningen och när första mensen kommer. En pappa är pappa när sonen gifter sig och när dottern presenterar sin flickvän. En pappa är en pappa alla dagar alltid. Och jag är så jävla glad och stolt över att jag valde den bästa av dem alla som pappa till mina barn. Helt ärligt, även det krävs lite talang eller hur? Det fanns aldrig någon tvekan när vi träffades. En av dina första frågor till mig var “vill du ha barn?”. För första gången i mitt liv kände jag att jag kunde vara ärlig. Jag svarade “ja”. Du log. Åtta månader senare var jag gravid. 

Du är alltid där när sagan ska läsas. Du är alltid där när soporna ska ut. Du är alltid där när födelsedagskalaset planeras. Du är alltid där när träningsväskan ska packas. Du är alltid där när utvecklingssamtalet pågår. Du är alltid där när melliset ska fixas. Du är alltid där. Precis som en pappa ska vara. Där. 

Till mina barns pappa och till min egen pappa, glad fars dag och tack. 


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY