8-åriga sjuka Klara fick träffa idolen Bianca Ingrosso

Är diagnostiserad med den ovanliga sjukdomen Takayasus arterit

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa | Family

Klara, 8, har en ovanlig sjukdom som gör att hon måste ta många olika mediciner varje dag och spruta varannan vecka. Tack vare organisationen Min Stora Dag gick en stor dröm i uppfyllelse. Hon fick hänga med sin idol Bianca Ingrosso.

Förra året blev åttaåriga Klara, från Bunkeflostrand i Skåne, diagnostiserad med den ovanliga sjukdomen Takayasus arterit. Det är en kronisk sjukdom som innebär inflammation i innerväggarna av stora kroppspulsådern – vilket ger försämrat blodflöde.

På grund av sitt tillstånd måste Klara ta många olika mediciner varje dag och spruta varannan vecka. Hon har behövt besöka sjukhuset flera gånger i veckan, men just nu är hon där var fjärde.

 8-åriga sjuka Klara fick träffa idolen Bianca Ingrosso.
Foto: Fotograf Maja Brand
8-åriga sjuka Klara fick träffa idolen Bianca Ingrosso.

Fick träffa Bianca Ingrosso

Tack vare organisationen Min Stora Dag, som uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, fick Klara nyligen träffa sin stora idol Bianca Ingrosso. Klara följer allt som Bianca gör och missar aldrig Wahlgrens Värld. När de träffades promenerade de med Biancas hundar Dino och Sammy och åt lunch på en restaurang i Stockholm.

– Det känns helt overkligt att sitta här med dig, Bianca. Dino ser mycket mindre ut än på tv, sa Klara under träffen, enligt Min Stora Dag.

Dessutom fyllde Bianca i Klaras kompisbok. Enligt Klara ska kompisarna varit avundsjuka över hennes möte med idolen.

– Jag tror jag ska ta med kompisboken till skolan, sa hon efter träffen.

Bianca Ingrosso var berörd av mötet med Klara.

– Fina, roliga och söta Klara. När Min Stora Dag hörde av sig till mig så var det såklart en självklarhet att ta mig tiden att umgås och träffa Klara, som varje dag kämpar med sin sjukdom. Vi åt en supermysig lunch ihop och jag kommer minnas denna dag för evigt.️ Klara du är min förebild, säger hon via Min Stora Dag.

1 av 5 | Foto: Fotograf Maja Brand
Bianca hade med sig hundarna under mötet.

Vill ge fler barn en stor dag

Jennifer McShane är generalsekreterare för organisationen, enligt henne gör en så kallad ”Stor Dag” underverk när förbättringen känns avlägsen och den fysiska eller mentala smärtan tynger vardagen.

– Ibland behövs mer än medicin och behandlingar och då finns vi för att ge något utöver det vanliga - något som sprider glädje, fyller på med extra kraft och positiv energi i en tuff sjukdomsvardag, säger hon och fortsätter:

– Vi märker varje dag att vi gör positiv skillnad – att behovet av våra aktiviteter är stort – och målet är att växa så att betydligt fler barn som kämpar kan få en ”Stor Dag” framöver.

Fakta: Min Stora Dag

  • Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

  • Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.

  • Vill du bli månadsgivare? Då ska du klicka här.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY