Här är barnens frågor om corona

Covid-19: Barnen får svar på sina frågor

Av: 

Malin Wigen

Foto: Getty images/TT

Skolbarn | Family

Vad är det barn undrar egentligen om coronaviruset? Här berättar några tredjeklassare vad de funderar över – och får svar.

Varför stänger skolor i andra länder men inte till exempel restauranger och hur kommer de fattiga länderna klara coronakrisen?

Det var några av sakerna som Alice, Wilma, Tage, Alfred, Isak och Emma som går i klass 3A på Ekedalsskolan i Gustavsberg utanför Stockholm, undrade över.

I podcasten Aftonbladet Daily fick de ställa sina frågor om corona till Aftonbladets reporter Nivette Dawod som rapporterat om viruset sedan dess utbrott.

En av frågorna berörde när barnen får återse sina far- och morföräldrar igen och andra äldre släktingar. Så här svarar Nivette Dawod:

– Det är svårt att säga nu men när statsministern svarade på frågor på Aftonbladet sa han att det kan handla om månader snarare än veckor. Det känns såklart jättetråkigt men man kan ju ringa varandra eller använda ett digitalt verktyg. Jag tycker det är fint att man kan hålla kontakten på det sättet, speciellt nu när vi behöver det lite extra.

Det finns en sak som vuxna brukar undrar mycket över i Aftonbladets stora chatt om corona, även barnen undrade exakt samma – lyssna på poddavsnittet här nedan för att höra vilken fråga det är.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder: 70% rabatt på kända märken hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya sjukdomen som drabbar barn – så farlig är den

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skolbarn | Family

Barn & unga

Coronaviruset

Aftonbladet Daily

MER OM FAMILY

Fackförbundens krav: Håll hemma förskolebarnen – om någon i familjen är sjuk

Slår larm i ny rapport: Föräldrar hotar lärare

Charlotta är extra utsatt för corona – får inte hålla barnen hemma från skolan