Syskonen föddes på skottdagen – fyra år efter varandra

Paret trotsade oddsen

Familjen på Coney Island Hospital i Brooklyn.
Familjen på Coney Island Hospital i Brooklyn.

Vissa saker är helt osannolika.

Men så sker det ändå.

Det fick familjen Demchak bli varse om när båda syskonen föddes på dagen, som endast finns var fjärde år.

Det är ovanligt att ens barn föds på skottdagen. Att då två av ens barn gör det är nästintill omöjligt.

Men inte för föräldrarna Lindsay och Dane Demchak i USA. Båda deras barn har fötts på skottdagen.

Först kom deras son Omri till världen den 29 februari 2016. Och dottern Scout kom exakt fyra år efter: Den 29 februari 2020.

Familjen hade satt upp dekorationer inför Omris födelsedagsfest när Lindsay började känna av sammandragningar på skottdagens morgon.

– Jag har önskat att det skulle hända och har skämtat med min fru om att vårt andra barn också kommer att födas på skottdagen. Men jag trodde aldrig att det skulle ske på riktigt. Jag tror att man säger att oddsen är en på två miljoner, säger pappan Dane till CNN.

Paret trodde inte att Scout skulle komma så tidigt. Faktum är att hon var beräknad den 4 mars. Men hon ville hellre fira samma födelsedag med hennes storebror.

Så kommer de fira födelsedagarna

Kommande födelsedagar kommer storebror att firas den 28 februari och lillasyster den 1 mars, då han är äldre än henne. Men var fjärde år när det är skottdag kommer de ha ett stort firande tillsammans. 

– Förhoppnings kommer det vara en tradition de kommer ta med sig som vuxna och som kommer att göra dem tajta, säger Dane till CNN.

Och inte nog med att barnen fyller år i februari: Mamman Lindsay fyller år den 26 februari och deras mormor den 28:e. Så februari kommer alltid vara en månad fylld av firande för familjen.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.